O Institutu

Institut za Neuromarketing jedan je od vodećih neuromarketinških instituta u Jugoistočnoj Europi, koji istražuje kako mozak potrošača reagira na razne marketinške podražaje, te kako upotrebom raznih znanstvenih metoda, možemo utjecati na preferencije kupaca prilikom odluke o kupnji.

Naš multidisciplinarni istraživački pristup vam omogućuje da upoznate i razumijete svoje kupce, i to ne samo na kognitivnoj razini (kako klasične marketinške metode nalažu) već i na subliminalnoj i emocionalnoj razini.

Naš tim stručnjaka koristi najsuvremenija neuromarketinška rješenja te smo se specijalizirali u: NEURO-REKLAMIRANJU, NEURO-BRANDINGu, NEURO-DIZAJNu I NEURO-CIJENI, kako bi pomogli tvrtkama kreirati neuromarketinške kampanje, koje će stvoriti emocionalnu povezanost između njihovih kupaca i brenda.

Partneri smo prestižnih fakulteta i sveučilišta diljem svijeta kako bismo sinergijskom suradnjom u razmjeni znanja, znanosti i tehnologije, osigurali najbolju uslugu svojim klijentima. Naša istraživanja podliježu rigoroznim međunarodnim recenzijama, a koliko su nam istraživanja kvalitetna, govori u prilog činjenica da sukus svojih istraživanja objavljujemo u prestižnim znanstvenim časopisima diljem svijeta i to u kolaboraciji s raznim, prestižnim Sveučilištima.

Tako omogućujemo marketinškoj struci da se unaprjeđuje i uči kroz naša istraživanja a znanstvenoj zajednici da testira naše metode istraživanja i na temelju istih, da postavlja nova otkrića u znanosti, koja će naposljetku rezultirati izumom naprednijih tehnologija u budućnosti. Pregled naših znanstvenih i stručnih radova.

Upošljavanjem neuromarketinških istraživanja unutar vaše tvrtke, saznat će te kako vaši kupci razmišljaju, kako se osjećaju prilikom pregleda vaših kampanja ili prilikom izlaganja vašem proizvodu, kako se ponašaju unutar marketing mixa te na koji način donose odluke o kupnji vaših proizvoda ili usluga. Redovitim korištenjem neuromarketinga unutar vašeg marketinga, možete direktno utjecati na odluke svojih kupaca kao i predvidjeti njihova buduća ponašanja. Neuromarketing je neizostavan i prijeko potreban u svim industrijskim i uslužnim sektorima, a najviše se koristi u: prehrambenoj, zdravstvenoj, farmaceutskoj, automobilskoj i turističkoj industriji, maloprodaji, bankarstvu, osiguranju, i financijskim uslugama.

Pored neuromarketinških istraživanja ponašanja potrošača, Institut za Neuromarketing je Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu imenovan stalnim sudskim vještakom u području marketinga i prava intelektualnog vlasništva. Radimo sudska vještačenja u parničnim i izvanparničnim postupcima u cijeloj EU, a naša specijalnost je: procjena vrijednosti brenda, povreda prava trgovačkih marki te razne povrede unutar područja autorskih prava i prava intelektualnog vlasništva. Popis usluga za koje smo se specijalizirali možete pronaći ovdje.

Neka od naših partnerskih sveučilišta i fakulteta su: Oxford Business College (UK), The University of Prešov, the Faculty of Management (Slovačka), The Moscow Institute of Psychoanalysis (Rusija), Swiss International School (Švicarska),i Università di Foggia (Italija).

U Hrvatskoj također surađujemo s raznim Sveučilištima i fakultetima a posebno izdvajamo suradnju sa: Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno- biotehnološkim fakultetom, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, Fakultetom ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Naš rad je itekako prepoznat u stručnoj i znanstvenoj zajednici, a do danas smo osvojili brojna priznanja i nagrade. Osvojili smo prestižnu međunarodnu nagradu, gdje smo izabrani za: „Best Neuromarketing & Consumer Behaviour Research Institute- Croatia“ (European Enterprise Awards, 2022. EU Business News Magazine, UK), te nagradu „Most Innovative Organisation in Europe”, koju potpisuje „Corporate Live Wire, Innovation and Excellence Awards 2021“, UK.

Često smo citirani i intervjuirani u raznim međunarodnim i tuzemnim medijima (više), jer na Institutu za Neuromarketing stvaramo dugogodišnje i zadovoljne klijente.

Naš tim sastoji se od diversificiranog portfelja stručnjaka iz raznih disciplina, jer jedino tako, možemo osigurati preciznost i kvalitetu naših usluga. Stalno ispitujemo i testiramo najnovije neuromarketinške softvere i senzore koji još nisu izašli na tržište, kako bi svojim klijentima osigurali validativnost naših mjerenja upotrebom opreme, koja zadovoljava i najrigoroznije standarde.

Iako na tržištu se nudi nekolicina neuromarketinških istraživanja , većina su unificirana i generička, dok se naša istraživanja prilagođavaju svakom klijentu i prate Top down i Bottom Up pristup kroz strateške i marketinške ciljeve vaše tvrtke.

Naš dugoročni cilj je upotrebom znanstveno potvrđenih metoda i suvremenom neuromarketinškom opremom, pomoći našim klijentima da stvore dugoročnu konkurentsku prednost na tržištu stvaranjem emocionalne povezanosti između njihovih brendova i kupaca.

Angažmanom Instituta za Neuromarketing, sigurni smo da će te započeti transformaciju u svim svojim marketinškim planovima te kada jednom otkrijete što je sve moguće postići upošljavanjem neuromarketinga, više nećete moći bez nas!

Organizacija Instituta:

  • Upravno Vijeće
  • Ravnatelj

Institutom za Neuromarketing upravlja tročlano Upravno vijeće koje se imenuje na mandat od četiri godine. Upravno Vijeće sastoji se od predsjednika i dva člana, koji su odgovorni za provođenje programa rada i razvoja ustanove, odlučivanje o financijskim planovima, godišnjem obračunu te predlaganje promjena osnivaču Instituta.

Ravnatelj Instituta vodi poslovanje, predstavlja te zastupa ustanovu, sukladno propisima utvrđenim zakonom, osnivačkim i statutarnim aktima. Ravnatelj se imenuje na mandatno razdoblje od četiri godine.

Kontaktirajte nas!

Specijalizirali smo se u

Neuromarketinška i biheviouralna istraživanja
sudska vještačenja u marketingu
sudska vještačenja u intelektualnom vlasništvu
NEUROBRANDIRANJEBudućnost marketinga!

U brzo rastućem konkurentnom tržištu, brendovi pokušavaju potaknuti potrošače na kupnju koristeći razne metode. Neurobrendiranje nudi znanstveno utemeljeno rješenje za stvaranje emocionalne veze s vašim ciljanim kupcima i to na dugoročnoj razini. S nama će te stvoriti i izgraditi dugoročne odnose s svojim kupcima.

NEUROCIJENACijena koja usrećuje mozak!

Testirajte svoje cijene i saznajte koju cijenu trebate postaviti kako bi povećali zadovoljstvo nakon kupnje. Znanstveno je dokazano kako kupci osjećaju grižnju savjesti nakon kupnje većine proizvoda, dok Vam naši napredni alati pomažu da identificirate i postavite cijene koje će izazvati emocije sreće i zadovoljstva nakon kupnje. Zahvaljujući znanosti, vaša cjenovna strategija će poprimiti skroz drugačiji oblik nego li ste navikli i osigurati vam, da kupci redovito kupuju vaše proizvode!

NEUROOGLAŠAVANJEOglašavanje je prošlost!

Tradicionalno oglašavanje ne mjeri pažnju, uzbuđenje, motivaciju, emocije i kognitivno opterećenje – a upravo ti čimbenici utječu na prodaju! S našim rigoroznim istraživačkim metodama gdje analiziramo promjenu u percepciji i memoriji vaših kupaca prilikom pregleda oglašivačkih poruka, vaše oglasne poruke napokon će postati zamijećene i na subliminalnoj razini!

NEUROWEB I DRUŠTVENE MREŽEKoje emocije skriva vaš web?

Zbog čega ulagati u privlačan dizajn web stranice – ako ne znate što vaša stranica poručuje na nesvjesnoj razini? Našim neuromarketinškim i AI mjerenjem, saznat će te najsuptilnije emocije svojih kupaca i kako utjecati na iste. S ovakvim pristupom vaša stranica neće biti samo izlog, već će postati i prodajno mjesto vaših proizvoda i usluga.

NEURODISTRIBUCIJANeuro-polica, što je to?

Identifikacija zamijećenosti proizvoda na policama u trgovini, ključno je za razumijevanje zbog čega kupci daju prednost drugom brendu, umjesto vašeg. Neuromarketinškim istraživanjen, saznajte koja je vaša „neuro-polica“ i stvorite konkurentnu prednost, razumijevanjem načina kako vaši kupci kupuju. Osvijestite nesvjesne želje svojih kupaca i pomozite im da brzo i lako pronađu baš vaš brend!

SUDSKA VJEŠTAČENJAMarketing i IP

Institut za Neuromarketing imenovan je stalnim sudskim vještakom u području marketinga i intelektualnog vlasništva. Nudimo uslugu vještačenja u cijeloj EU a naše procjene nude relevantan uvid u procjenu vrijednosti marke, razne povrede autorskih prava i prava IP-a, čineći nas jednom od meritornih institucija u oba područja.

NAŠ RAD, STRAST I ZNANSTVENICI – ČINE NAS JEDINSTVENIMA!

Institut za Neuromarketing

Dr. Peter Steidl

Suradnik za neuroznanost

prof.dr.sc. Antonija Krtalić

Izv.prof.dr.sc. Antonija Krtalić

Suradnik za društvene znanosti

izv.prof.dr.sc. Ivan Matković

Član Upravnog Vijeća

Aljoša Šestanović__

Član Upravnog Vijeća

Institut za Neuromarketing

Dr. Peter Steidl

Suradnik za neuroznanost

prof.dr.sc. Antonija Krtalić

Izv.prof.dr.sc. Antonija Krtalić

Suradnik za društvene znanosti

izv.prof.dr.sc. Ivan Matković

Član Upravnog Vijeća

Aljoša Šestanović__

Član Upravnog Vijeća