O Institutu

Institut za Neuromarketing vodeći je autoritet u jugoistočnoj Europi kada je riječ o razumijevanju kako ljudski mozak reagira na marketinške podražaje. Naš multidisciplinarni istraživački pristup pruža klijentima dublje razumijevanje ponašanja svojih kupaca, omogućujući im da emocionalno uključe svoje kupce i na kognitivnoj i na nekognitivnoj razini. Naš tim stručnjaka i znanstvenika koristi se najsuvremenijim neuromarketinškim metodama za istraživanje u području: neurobrandinga, neurocijene, neuropromocije i neurodizajna, kako bi pomogli tvrtkama kreirati učinkovitije marketinške kampanje koje odjekuju kod njihovih kupaca i na emocionalnoj razini.

Upošljavajući neuromarketinško istraživanje u vaš marketing, po prvu puta saznati će te kako vaši kupci misle, što osjećaju, kako se ponašaju prilikom pregleda vašeg brenda te kako donose odluke, hoće li ili ne kupiti vaš brend. Neuromarketing se može primijeniti u svim industrijskim i uslužnim sektorima: maloprodaja, bankarstvo, osiguravajuće usluge, financijske usluge, prehrambena industrija, zdravstvena i farmaceutska industrija, automobilski sektor, turistička industrija i još mnogo toga.

Osim neuromarketinga i bihevioralnog istraživanja ponašanja potrošača, Institut za Neuromarketing je Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu imenovan sudskim vještakom u području marketinga i prava intelektualnog vlasništva. Obavljamo sudska vještačenja u parničnim i izvanparničnim postupcima u cijeloj EU gdje procjenjujemo i utvrđujemo stvarnu vrijednost tržišnih marki (brenda), potencijalna kršenja te razne povrede u području marketinga i prava intelektualnog vlasništva. Navedene usluge koje pružamo, možete pronaći ovdje.

Udružili smo se s najboljim fakultetima i sveučilištima diljem svijeta kako bismo našim klijentima osigurali prvoklasnu uslugu, a sukus naših najboljih istraživanja objavljujemo u prestižnim znanstvenim časopisima diljem svijeta (naši nedavno objavljeni znanstveni radovi ovdje). Neka od naših međunarodnih partnerskih sveučilišta: Oxford Business College (UK), The University of Prešov, The Faculty of Management (Slovakia), The Moscow Institute of Psychoanalysis (Russia), Swiss International School (Geneva), Università di Foggia (Italy), i mnogi drugi. U Hrvatskoj surađujemo sa raznim Sveučilištima i fakultetima a posebno izdvajamo suradnju sa: Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno- biotehnološkim fakultet, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, Fakultetom ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Do danas, osvojili smo mnoga priznanja i nagrade za svoj rad, a posljednje priznanje dobili smo od prestižnog „UK Innovation and Excellence Award Committee“ kao dobitnik nagrade „Most Innovative Organisation in Europe“ (2021). Više o nagradi možete saznati u međunarodnom intervjuu s ravnateljicom Instituta, doc.dr.sc. Heddom Martinom Šolom.
Često smo citirani ili sudjelujemo kao sugovornici u hrvatskim i svjetskim medijima, a više možete pročitati ovdje.

Na Institutu za Neuromarketing nastojimo klijentima pružiti najinovativnija i najsuvremenija istraživanja u neuromarketingu i ponašanju potrošača. Naš tim sastoji se od stručnjaka i znanstvenika iz cijelog svijeta koji su aktivno uključeni u pružanje iscrpnih uvida našim klijentima u ponašanje potrošača putem najsuvremenijih znanstvenih metoda kao što su metoda praćenja očiju (eye tracking), EEG (metoda snimanja mozga), razne biometrijske metode (galvanska reakcija kože, mišićna kontrakcija i dr.,) te analiza lica i emocija (facial coding vs emotional analysis).

Iskorištavanjem najnovijih znanstvenih tehnologija, Institut za Neuromarketing može pružiti meritorne uvide o tome kako potrošači razmišljaju, kako se osjećaju i ponašaju kada donose odluke o kupnji.

Nudimo sveobuhvatna rješenja unutar marketinga koja se mogu prilagoditi potrebama bilo koje tvrtke, organizacije, fakulteta ili sveučilišta. Naš cilj je pomoći klijentima da neurobrendiraju na tržištu, kako bi se emocionalno povezali sa njihovim kupcima te postigli optimalne poslovne rezultate.

Institut za Neuromarketing posvećen je transformaciji načina na koji tvrtke svakodnevno surađuju sa svojim kupcima, pružajući inovativna i vrhunska istraživačka rješenja.

Uz našu pomoć možete dobiti stvarni uvid u preferencije i ponašanja svojih kupaca kako biste maksimalno povećali angažman i zadovoljstvo svojih kupaca.

Institut za Neuromarketing je prvo mjesto za odabir u ostvarenju vaših ciljeva i razvoju vašeg poslovanja.

Radujemo se suradnji s vama!

Organizacija Instituta:

  • Upravno Vijeće
  • Ravnatelj

Upravno vijeće obavlja sljedeće poslove: donosi programe rada i razvoja Ustanove, nadzire njihovo izvršavanje, odlučuje o financijskom planu i godišnjem obračunu, predlaže Osnivaču promjenu djelatnosti, daje Osnivaču i ravnatelju ustanove prijedloge i mišljenja o pojedinim pitanjima te donosi odluke i obavlja druge poslove određene zakonom, aktom o osnivanju i Statutom. Upravno vijeće ima tri člana, od kojih predsjednika i dva člana. Članovi Upravnog vijeća imenuju se na mandatno razdoblje od dvije godine.

Ravnatelj organizira i vodi poslovanje, predstavlja i zastupa Ustanovu te je odgovoran za zakonitost rada Instituta. Ravnatelj Instituta za neuromarketing imenuje se na mandatno razdoblje od četiri godine.

Specijalizirali smo se u

Neuromarketinška i biheviouralna istraživanja
sudska vještačenja u marketingu
sudska vještačenja u intelektualnom vlasništvu

ONLINE NEUROMARKETING

Mjerimo pažnju, kogniciju i emocije na nesvjesnoj razini pomoću Eye Trackinga i biometrijskih metoda (galvanska reakcija kože i otkucaji srca)

NEUROCIJENA

Pomoću EEG-a mjerimo koliku cijenu je kupac spreman platiti za vaš proizvod.

NEUROOGLAŠAVANJE

Mjerimo percepciju vaših print, digital, internet i TV oglasnih kampanja, kombiniranim neuromarketinškim metodama.

NEURODIZAJN

Uspješno testiramo ambalažu proizvoda, grafički dizajn, vizuale za društvene mreže i digitalni marketing.

NEUROMARKETING ON THE GO

Neuromarketinškim istraživanjem saznat će te koje je najbolje mjesto na kojem trebate izložiti svoj proizvod. To je mjesto koje privlači najveću pažnju.

SUDSKA VJEŠTAČENJA

“Institut za Neuromarketing” je Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu imenovan za vještačenja u području marketinga i intelektualnog vlasništva.

Što nas čini jedinstvenim? Naš rad, naša strast i naši znanstvenici.

Institut za Neuromarketing

Dr. Peter Steidl

Suradnik za neuroznanost

prof.dr.sc. Antonija Krtalić

Izv.prof.dr.sc. Antonija Krtalić

Suradnik za društvene znanosti

izv.prof.dr.sc. Ivan Matković

Član Upravnog Vijeća

Aljoša Šestanović__

Član Upravnog Vijeća

Institut za Neuromarketing

Dr. Peter Steidl

Suradnik za neuroznanost

prof.dr.sc. Antonija Krtalić

Izv.prof.dr.sc. Antonija Krtalić

Suradnik za društvene znanosti

izv.prof.dr.sc. Ivan Matković

Član Upravnog Vijeća

Aljoša Šestanović__

Član Upravnog Vijeća